Fugletur til Lindkær mose ved Ravnholt

Tirsdag aften den 11. maj 2010 afholdt DN i Faaborg-Midtfyn en fugletur til Lindkær mose ved Ravnholt. Afdelingen havde allieret sig med ornitolog Henrik Kalckar Hansen. Han fortalte levende og engageret om fuglelivet, der knytter sig til det smukke vådområde.

Den lille priviligerede flok på 18 personer fulgte tæt i hans fodspor med såvel håndkikkerter som teleskopkikkerter. ”Der i søen ser I gråænder, krikænder, blishøns, skeænder, lappedykkere og en svane– og dér flyver en skarv bort over trætoppene!”

Det meget lydhøre publikum lyttede intenst, når Henrik gjorde opmæksom på forskelligt fuglekvidder i træer og krat:
En solsort, en løvsanger, en grønirisk, en musvit, en nattergal – ja, de var der alle sammen, men svære at se, da det lyse forårsløv kamuflerede de glade sangfugle i deres kærlighedssange.

Det var en stille, solbeskinnet, men lidt kølig majaften. En safaritur i et moseområde, som i fordums tid blev benyttet til såvel tørvegravning som begravelsesplads. Men denne aften var bare fredfyldt og betagende i dette jordiske paradis!En forfriskning blev indtaget mellem de gamle kastanjetræer i den lange, flotte allé, der fører hen til godset Ravnholt. En solnedgang med et kig ud over et sølandskab, hvor en traneflok forhåbentligt en dag vil fouragere, satte et smukt punktum på fugleturen.

 

Eller se turbeskrivelsen i folderen "Stier omkring Ryslinge"

Birgit Bjerring, maj 2010