Høslet i Svanninge Bakker

DN Faaborg-Midtfyn og Naturstyrelsen Fyn inviterer alle interesserede til høslæt på rigkæret i Svanninge Bakker. Leslåning er en sjov aktivitet for hele familien. Det er også en effektiv og skånsom metode til at holde naturen lysåbent. Kom og vær med til at pleje vores lokale naturperle! 

Før i tiden blev de fugtige kær i vid udstrækning brugt til høslæt og afgræsset af kvæg. Sådan er det ikke længere, og mange naturområder trues af tilgroning. Også kæret i Svanninge Bakker er groet til, så de lavere, nøjsomme arter udkonkurreres og risikerer helt at forsvinde. Sidste år har vi fjernet nyvæksten af rødel og taget slæt på en del af arealet to gange i løbet af sæsonen. Vi fortsætter naturplejen i år med to høslet­arrangementer på rigkæret, den første allerede søndag den 4. maj.

Har du ikke prøvet at slå med le før, får du mulighed for at lære det på høslætdagen. Du lærer også at holde lebladet skarp, så det kan skære helt tæt ved jorden. Vi har leer og høriver med, men medbring gerne din egen le og/eller hørive. Det giver en god motion og en god apetit at svinge med leen og rive høet sammen, så vi byder alle høsletterne på frokost i det grønne. 

Alle er velkomne, også dem der bare er nysgerrige.
Børn kan også deltage. Husk gummistøvler! 

Tid: søndag den 4. maj 2014, kl. 10-15 

Mødested:
Bjergevej 10, Svanninge, 5600 Faaborg. Så kører vi ind i bakkerne herfra. 
Tilmelding er ikke nødvendig

Kontakt:
Maria Gram-Jensen, maria.gram.dk@gmail.com,
Mobiltlf.: 50 50 58 45