TARUP-DAVINDE dagen, søndag d. 10. maj 2009 kl. 10 - 17

Mødested: Udlodgyden 54, Davinde, Odense SØ.

Kontaktperson: Nina Larsen, tlf. 22989128
Se også  www.oversoeogland.dk 

Danmarks Naturfredningsforening inviterede sammen med en række andre foreninger og sammenslutninger, til en spændende og begivenhedsrig dag i Tarup-Davinde grusgravene den 10. maj. Her kunne gæsterne bl.a. prøve at sejle i kano, kigge i fuglekikkert, brygge te af naturens urter, sejle med fjernstyrede modelsejlbåde, flyve med drage, cykle på mountainbikes, køre med hestevogn, få guidede blomster- og sommerfugleture, fiske og være med i rollespil.

 

Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling fra Fåborg-Midtfyn mødte bl.a. op med den rejsende udstilling Naturens Ambulance. I Naturens Ambulance kom gæsterne helt tæt på Danmarks vilde dyr, som ræven, vildsvinet, den spættede sæl, grævlingen, skovmåren m.fl.
Ved naturfredningsforeningens stand kunne man også prøve at slå med le, og deltage i forskellige konkurrencer for børnene.

Det kræver indsigt at besvare quissen

 
Dagen udformede sig ideelt, med blå himmel, lunt vejr og lidt vind til drageflyverne. Så humøret var højt blandt de ca. 3500 besøgende, som viste stor interesse og nysgerrighed for at lære lidt om de danske dyr og tage en lille debat om, hvorvidt vildsvinet skal tilbage i den danske natur eller ej.
 
Især børnene var ivrige for at klappe, røre ved og høre om de forskellige dyr, og hvor er det skønt at opleve, at vores børn i dag trods computere og tv, stadig har en interesse i at lære om vores dyr, og hvordan vi kan passe på dem.

Alt i alt blev det en rigtig vellykket dag, med rekord mange konkurrence deltagere, og mange interesserede, som takkede 'ja' til et halvt års gratis medlemsskab.
Vi glæder os allerede nu, til næste arangement, som bliver d. 8.maj 2011

Nina Larsen